• Dnes je: Streda 20. júna 2018 meniny má Valéria

Vianočná perníková roláda


Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
hladká múka 350 g
krupicový cukor 100 g
maslo 50 g
vajcia 2 ks
mlieko 80 ml
med 2 pol. lyžica
kakao 1 pol. lyžica
rum 1 pol. lyžica
sekané orechy 2 pol. lyžica
prášok do perníka 1 sáčok
Plnka:
lekvár 5 pol. lyžica
rum 1 pol. lyžica
mleté orechy 120 g
Postup prípravy :
Vo vodnom kúpeli zohrejeme med, pridáme jedno vajce, maslo, cukor, mlieko, rum, kakao a dôkladne vyšľaháme. Zmes necháme mierne vychladnúť, pridáme múku s práškom do perníka a vypracujeme vláčne cesto. Cesto rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme na pláty, potrieme plnkou, zvinieme, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sekanými orechmi a na vymazanom plechu (alebo použijeme papier na pečenie) vo vopred vyhriatej trúbe pomaly upečieme (asi 30 minút). Plnka: Zmiešame lekvár s rumom a mletými orechmi. Ak je plnka príliš hustá, pridáme zopár kvapiek citrónovej šťavy alebo teplej vody.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost


Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.