• Dnes je: Sobota 19. augusta 2017 meniny má Lýdia

Vianočné orechové hviezdy

Počet porcií :

30

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 100 g
cukor práškový 330 g
orechy vlašské 170 g
maslo 170 g
vajcia 4 - 5
džem 4 pol. lyžica
Krém:
orechy vlašské 170 g
cukor práškový 70 g
čokoláda na varenie 170 g
maslo 70 g
mlieko 100 ml
orechy na posypanie 50 g
Postup prípravy :
Zmäknuté maslo a 170g práškového cukru vymiešame do peny, primiešame múku, pomleté vlašské orechy a na záver tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej trúbe (180 °C) asi 14 minút. Medzitým vyšľaháme žĺtky a 160g práškového cukru. Žĺtkovou polevou natrieme horúce cesto, znížime teplotu trúby na 100 °C a necháme ešte 10 minút dopiecť. Kým sa cesto dopeká, pripravíme si čokoládovo-orechový krém: mlieko s cukrom necháme v hrnci zovrieť, pridáme polámanú čokoládu, maslo a miešame až kým sa všetky ingrediencie dôkladne nespoja. Na záver prisypeme pomleté vlašské orechy, premiešame a odstavíme z ohňa. Po upečení necháme cesto trochu vychladnúť (nech nie je celkom horúce) a ešte teplé ho jemne potrieme džemom. Na džem rovnomerne rozotrieme krém, posypeme nasekanými orechmi a necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí vykrajujeme formičkou z cesta hviezdy.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Ak nechceme z cesta vykrajovať, môžeme ho jednoducho len nakrájať na tenšie rezy.

Recepty naše tipy