• Dnes je: Streda 26. júla 2017 meniny má Anna, Hana

Vianočný punč

Počet porcií :

8

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
víno biele 1 l
Becherovka 1,5 dcl
klinčeky 10 ks
škorica 1 ks
vanilkový struk 1 ks
pomaranč 1 ks
citrón 1 ks
cukor vanilkový 4 balenie
hrozienka 150 g
Postup prípravy :
Sušené hrozienka dáme do väčšieho pohára alebo misky, zalejeme 0,5 dcl Becherovky a necháme marinovať. Biele víno, 1 dcl Becherovky, klinčeky, škoricu, vanilkový struk a cukor dáme do hrnca variť. Pridáme dobre umytý a na kocky nakrájaný pomaranč s citrónom a pomaly varíme, aby sa chute dôkladne spojili (približne hodinu). Namarinované hrozienka porozdeľujeme do pohárov a zalejeme uvareným horúcim punčom. Môžeme ešte ozdobiť plátkom pomaranča.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy