• Dnes je: Piatok 24. novembra 2017 meniny má Emília

Višňová bublanina

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 200 g
krupica detská 100 g
cukor kryštálový 250 g
cukor vanilkový 1 sáčok
maslo 200 g
vajcia 3 ks
mlieko 200 ml
kôra citrónová 1/2 káv. lyžička
prášok do pečiva 1 sáčok
višne odkôstkované 350 g
cukor práškový 1 pol. lyžica
Postup prípravy :
Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo, citrónovú kôru a všetko spolu vyšľaháme dopenista. Na striedačku primiešame preosiatu múku (zmiešanú s krupicou a práškom do pečiva) a mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z vaječných bielkov. Cesto vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný stredne veľký plech, zarovnáme a nahusto naukladáme odkôstkované višne. Bublaninu pečieme vo vopred vyhriatej trúbe (180°C, 20 – 25 min.) do zlatohneda. Vychladnutú pocukrujeme práškovým cukrom a nakrájame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy