• Dnes je: Streda 20. júna 2018 meniny má Valéria

Višňový perníkový koláč

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 250 g
cukor práškový 150 g
vajcia 3 ks
mlieko 200 ml
olej 100 ml
prášok do pečiva 1 sáčok
zmes korenia na perník 1 káv. lyžička
mletá škorica 1 káv. lyžička
kakao 1 pol. lyžica
višne 350 g
džem 3 pol. lyžica
mandľové lupienky 3 pol. lyžica
maslo na vymazanie plechu
čokoládová poleva
Postup prípravy :
V miske zmiešame suché ingrediencie (múka, cukor, prášok do pečiva, zmes korenia na perník, škorica a kakao), primiešame mlieko, vajcia, olej a dobre premiešame. Do cesta primiešame scedené vykôstkované višne (ja som použila zavárané) a znova premiešame. Vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech a pečieme 30 minút do vopred vyhriatej trúbe na 180 °C. Ešte teplé potrieme džemom, polejeme čokoládovou polevou a posypeme mandľovými lupienkami. Stuhnuté pokrájame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.