• Dnes je: Štvrtok 20. júla 2017 meniny má Iľja, Eliáš

Vyprážané nafúknuté bravčové rezne

Počet porcií :

8

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
bravčová mäso 600 g
soľ
svetlé pivo na zaliatie 200 ml
Na obalovanie:
múka hladká
vajcia 2 - 3 ks
strúhanka
olej 80 ml
svetlé pivo 80 ml
Na vyprážanie:
olej
masť bravčová
Postup prípravy :
Mäso očistíme, umyjeme a narežeme na pláty. Z oboch strán jemne naklepeme a nasolíme. Naukladáme do hrnca, alebo misy a zalejeme pivom. Necháme zaliate 5 – 10 minút. Potom vyberieme a obaľujeme v troj obale: najskôr hladká múka, potom vajíčko (do vajíčok zašľaháme olej a pivo) a nakoniec strúhanka. Rezne vyprážame na rozpálenom oleji s masťou (tak aby bolo mäso celkom ponorené) z oboch strán do zlatohneda.

Doporučené prílohy :

zemiaky, zemiakový šalát

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy