• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Zapekané tvarohové rezance na slano

Kategória: Cestoviny a pizza

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
rezance 200 g
tvaroh plnotučný 250 g
smotana kyslá 250 g
syr údený 100 g
prerastená slanina 5 plátok
pór 1 ks
olej olivový 1 pol. lyžica
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
Postup prípravy :
Rezance vopred uvaríme v slanej vode a scedíme. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme, pred koncom praženia pridáme aj nakrájaný pór a krátko ešte spolu orestujeme. Tvaroh rozmiešame a dochutíme soľou, mletým korením a mletou paprikou. Syr nadrobno nastrúhame. Kyslú smotanu rozmiešame s polovicou strúhaného syra, dochutíme soľou, korením a štipkou červenej papriky. Uvarené rezance zmiešame s opraženou slaninkou a pórom (použijeme aj masť, ktorú nám slanina pri opekaní pustila), pridáme ochutený tvaroh a všetko spolu dobre premiešame. Masu dáme na olejom vymazaný plech alebo zapekaciu misu. Natrieme pripravenou smotanou a dáme do trúby vyhriatej na 200 °C na 15 – 20 minút, potom vyberieme, posypeme zvyšným syrom a necháme zapiecť (10 – 15 min.).

Doporučené prílohy :

acidofilné mlieko

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Miesto tvarohu môžeme použiť bryndzu. Slaninu môžeme nahradiť šunkou alebo šunkovou salámou, či pridať k slaninke.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.