• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Zázvorníky originál


Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 60 dkg
cukor práškový 50 dkg
vajcia 5 ks
mletý zázvor 5 káv. lyžička
prášok do pečiva 1 sáčok
Postup prípravy :
Múku s práškom do pečiva zmiešame spolu s cukrom a mletým zázvorom. Pridáme vajíčka a rukou vymiešame tuhšie cesto. Cesto je dobré zabaliť do mikroténového sáčku a nechať v chlade odležať (kľudne aj cez noc). Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske približne na hrúbku pol centimetra a formičkou povykrajujeme zázvorníky, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Zázvorníky pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 170 °C a hneď ako začnú ružovieť vytiahneme (niekedy stačí aj 10 minút).

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Tesne po upečení sú zázvorníky mäkké, ale po vychladnutí originálne zázvorníky stvrdnú. Preto ak máme máte radšej zázvorníky mäkšie je dobré ich uskladniť v uzatvárateľnej nádobe (dóze) spolu s jablkovými šupkami – zázvorníky tak trochu zmäknú.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.