Najprv si malý plech vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Rúru si predhrejeme na 180°C. Mrkvu očistíme a nastrúhame na kuchynskom robote.
S mixérom pomelieme orechy.
V miske si zmiešame všetky suché suroviny: preosiatu múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom, soľou a škoricou. Potom pridáme tekuté suroviny: vajíčka, olej a šťavu z jedného citróna. Nakoniec do zmesy primiešame nastrúhanú kôru z citróna, orechy a mrkvu.
Cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme v rúre na 180°C asi 25 min. Cesto sa musí odliepať od okrajov pekáča (pre istotu urobíme aj test so špáradlom)
Ešte horúci korpus potrieme domácim marhuľovým džemom a necháme vychladnúť.
Na vychladnutý koláč dáme polevu, ktorú si pripravíme z masla, syra, práškového a vanilkového cukru. Všetky tieto suroviny na polevu rozmixujeme s ponorným mixérom. Môžeme použiť aj citrónovú, či čokoládovú polevu, kto ako má rád.