• Dnes je: Pondelok 21. augusta 2017 meniny má Jana

Zemiakový prívarok s fašírkou

Kategória: Omáčky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
Zemiakový prívarok:
zemiaky 8 - 10 ks
cibuľa 1 ks
cesnak 1 - 2 strúčik
smotana kyslá 250 g
múka hladká 2 káv. lyžička
olej 2 pol. lyžica
bobkový list 2 ks
paprika sladká mletá
mleté čierne korenie
soľ, majorán, ocot
Fašírky:
mleté bravčové mäso 500 g
vajce 1 ks
rožky 2 ks
cibuľa, cesnak
paprika sladká mletá
mleté čierne korenie
strúhanka, soľ, majorán
olej
Postup prípravy :
Zemiakový prívarok: Očistené zemiaky nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu dosklovita, pridáme zemiaky, poprášime mletou paprikou, štipku korenia, premiešame a ešte krátko spolu s cibuľou orestujeme. Zemiaky zalejeme vodou (len toľko, aby boli zemiaky zakryté), soľ, bobkový list a varíme pod pokrievkou, pokiaľ nie sú zemiaky takmer mäkké. Kyslú smotanu zmiešame s múkou (aby sa nám lepšie smotana rozmiešala a nevytvorili sa nám hrudky, pridáme na dôkladné rozmiešanie trochu vody zo zemiakov), vlejeme k zemiakom, pridáme majorán, roztlačený cesnak a už len krátko povaríme. Podľa potreby dochutíme octom, soľou a korením. Fašírky: Mäso pomelieme spolu s jednou cibuľou a cesnakom (postačia dva strúčiky), pridáme vajíčko, vopred vo vode namočené a vyžmýkané rožky, soľ, čierne korenie, papriku, majorán a dobre premiešame. Podľa potreby masovú zmes zahustíme strúhankou. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Z oboch strán vysmážame na rozpálenom oleji.

Doporučené prílohy :

chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Miesto fašírky môžeme k zemiakovému prívarku podávať vajcia na tvrdo, volské oko, či varené párky.

Recepty naše tipy