Zemiakový šalát s majonézou
zemiaky 2 kg
mrkva 5 ks
petržlen 3 ks
zeler polovica
sterilizovaný hrášok 1 konzerva
cibuľa 3 ks
sterilizované uhorky 8 ks
majonéza 300 ml
soľ
mleté čierne korenie
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté očistíme a nakrájame na kocky. Koreňovú zeleninu očistíme, uvaríme domäkka a nakrájame na drobné kúsky. Taktiež nakrájame sterilizované uhorky. Všetko spolu zmiešame, pridáme sterilizovaný hrášok, dochutíme šťavou zo sterilizovaných uhoriek (alebo citrónovou šťavou), posolíme a pokoreníme. Premiešame s majonézou a necháme v chlade uležať. Šalát môžeme pred podávaním ozdobiť napríklad vajíčkom uvareným na tvrdo, paradajkou a paprikou.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.