Zubáč na pražených mandliach
zubáč 600 g
mandľové lupienky 50 g
múka hladká 2 pol. lyžica
cesnak 2 strúčik
olej olivový
mleté farebné korenie
soľ
Citrónová omáčka:
nasekaný petržlen 1 pol. lyžica
nasekaný kôpor 1 pol. lyžica
cesnak 1 strúčik
šťava citrónová 3 pol. lyžica
kukuričný škrob 1 pol. lyžica
maslo 1 pol. lyžica
olej olivový
Filety zo zubáča umyjeme, usušíme a potrieme marinádou pripravenou z olivového oleja, prelisovaného cesnaku, mletého korenia a soli. Takto namarinádovaného zubáča obalíme v troške hladkej múky a v mandľových lupienkoch. Na olivovom oleji (môžeme nahradiť maslom) z oboch strán opražíme do zlatohneda. Opraženého zubáča na tanieri prelejeme citrónovou omáčkou.
Citrónová omáčka: Z olivového oleja, prelisovaného cesnaku, nasekaného kôpru a petržlenu pripravíme pesto. K pestu pridáme citrónovú šťavu, kukuričný škrob a varíme pokiaľ citrónová omáčka nezačne hustnúť. Na zjemnenie chuti pridáme na záver do omáčky maslo.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.