• Dnes je: Štvrtok 20. júla 2017 meniny má Iľja, Eliáš

Zubáč v slaninovej rolke

Kategória: Ryby

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
filety zo zubáča 4 ks
tenká prerastená slanina 4 plátok
sušené paradajky 100 g
olej olivový
šťava citrónová
soľ
Postup prípravy :
Filety zo zubáča umyjeme a osušíme, opatrne zbavíme kože, z oboch strán posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a uložíme do chladu. Zatiaľ najemno rozmixujeme sušené paradajky (do takto vzniknutej paradajkovej kaše môžeme prípadne podľa chuti primiešať 1 PL čerstvo nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, bazalky či iných obľúbených byliniek). Rozložíme plátok slaniny na ktorý položíme filet zo zubáča a na ten rovnomerne nanesieme paradajkovú zmes (použijeme z pripravenej zmesi). Opatrne stočíme do rolky. Rovnako pripravíme aj zvyšné tri filety. Rolky poukladáme na malý plech (alebo zapekaciu misu), ktorého spodok sme jemne potreli olivovým olejom. Pečieme pri teplote 190 °C približne 25 – 30 minút.

Doporučené prílohy :

Pečené zemiaky, restované zemiaky, grilovaná zelenina

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy