• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Jazmínové rizoto s tofu

Počet porcií :

4 - 5

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
jazmínová ryža 1,5 hrnček
cibuľa 1/2 ks
cukina 1 ks
mrkva 3 ks
tofu údené 200 g
hrášok 100 g
olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Cibuľu nadrobno nakrájame, väčšiu cukinu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu očistíme a uvaríme vo vode takmer domäkka, uvarenú nakrájame na malé kocky. Na kocky si vopred nakrájame taktiež údené tofu. Do misky si pripravíme sterilizovaný hrášok (môžeme nahradiť mrazeným), ktorý najskôr cez sitko opláchneme pod tečúcou vodou. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu, cukinu aj tofu, osolíme a jemne okoreníme. Pridáme mrkvu a hrášok, spolu premiešame, už len krátko spolu povaríme a podľa potreby dochutíme soľou a korením (pre výraznejšiu chuť môžeme pridať aj sójovú omáčku). Jazmínovú ryžu dôkladne niekoľkokrát opláchneme a uvaríme obvyklým spôsobom. Uvarenú ryžu premiešame s pripravenou zeleninou. Na tanieri môžeme jazmínové rizoto ešte posypať strúhaným syrom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.