Sóda bikarbóna urýchli varenie nielen strukovín, ale aj kapusty.
6 jednoduchých rád, ako urýchliť varenie a vylepšiť chuť jedál
Vedeli ste, že existuje dostupný a lacný pomocník, ktorý dokáže vylepšiť chuť jedál a urýchliť varenie?
Je ním obyčajná sóda bikarbóna.
To, že ju využívame namiesto kypriaceho prášku, to vie snáď každý, ale vyskúšajte ju použiť za týchto okolností.
Strukovina sa uvarí rýchlejšie
Zabudli ste namočiť fazuľu pred varením? Nezúfajte. Použitie sódy zrýchli varenie strukovín. Stačí pridať jednu lyžičku jedlej sódy na 4 litre vody. Navyše pomáha aj proti vetrom…
Zmierni kyslosť ovocia
Ak máte príliš kyslé ovocie, tento problém môžete odstrániť pridaním štipky sódy na 1 kg ovocia.
Zelená zelenina si zachová farbu
Zelená zelenina, napríklad hrach či fazuľka, špenát a pod., si udrží intenzívnejšiu prírodnú farbu, ak pridáte do vody na varenie jednu lyžičku jedlej sódy.
Umyje lepšie zeleninu
Zeleninu, ovocie a šalát umyjete lepšie, keď pridáte na liter vody jednu až dve čajové lyžičky tohto zázraku.
Kapusta si zachová vitamíny
Sóda bikarbóna urýchli varenie nielen strukovín, ale aj kapusty. Navyše vďaka nej v uvarenej kapuste zostane viac vitamínov. Stačí, ak pridáte jednu lyžičku jedlej sódy.
Zlepší chuť kávy a čaju
Čaj a káva získajú intenzívnejšiu vôňu a chuť, ak pridáte štipku jedlej sódy do šálky.