• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Čokoládový koláč

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 1 hrnček
cukor kryštálový 1 hrnček
granko 1 hrnček
olej 3/4 hrnček
vajcia 5 ks
kakao 2 káv. lyžička
prášok do pečiva 1 sáčok
sladená káva nesca 1/2 hrnček
pikantný džem 2 - 3 pol. lyžica
čokoláda na varenie 150 g
smotana šľahačková 200 ml
Postup prípravy :
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, granko, olej a dobre vymiešame. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Vo vyhriatej trúbe upečieme (180 °C, 40 minút). Po upečení (ešte keď je koláč teplý) cesto popicháme špáradlom a pokvapkáme teplou kávou, ktorú necháme chvíľu vsiaknuť. Potrieme džemom a na celý povrchu koláča vylejeme a rovnomerne rozotrieme čokoládovú polevu (čokoládová poleva: v smotane rozpustíme čokoládu a spolu krátko povaríme). Koláč necháme v chlade stuhnúť a nakrájame na kocky.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Nakrájaný koláč môžeme ešte ozdobiť šľahačkou.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.