• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Jahňacie mäso na paprike


Počet porcií :

3

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
jahňacie mäso 700 g
maslo 80 g
múka hladká 1 pol. lyžica
cibuľa 1 ks
sladká červená paprika 2 káv. lyžička
vývar mäsový 5 pol. lyžica
cesnak 3 strúčik
rajčinový pretlak 3 pol. lyžica
soľ
oregano
Postup prípravy :
Nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme kúsky jahňacieho mäsa a opražíme. Opražené poprášime múkou a mletou paprikou, posolíme, zalejeme vývarom a dusíme až kým nie je mäso mäkké. Pridáme rajčinový pretlak a prelisovaný cesnak a ešte krátko povaríme. Mäso ozdobíme oreganom.

Doporučené prílohy :

varená ryža

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.