• Dnes je: Utorok 08. októbra 2024 meniny má Brigita

Kapor vo vínnom cestíčku


Kategória: Ryby

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
4 porcie kapra 520 g
múka hladká
olej na vysmážanie
soľ
mleté biele korenie
Cestíčko:
víno biele 100 ml
vajcia 2 ks
múka polohrubá
soľ
Postup prípravy :
Kapra nahrubo vykostíme a jednotlivé porcie kapra pozdĺžne narežeme, posolíme, pokoreníme a obalíme v múke. Z vína, žĺtkov, soli, polohrubej múky a snehu z bielkov si pripravíme stredne riedke cestíčko, v ktorom namáčame pripravené porcie kapra. Pomaly vyprážame na rozohriatom oleji dozlatista.

Doporučené prílohy :

Zemiaky, zemiaková kaša.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Vyprážaný kapor bude chutnejší, keď ho pred obaľovaním namočíme na 15 - 20 minút do studeného mlieka.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.