• Dnes je: Štvrtok 14. novembra 2019 meniny má Irma

Losos s chutnou omáčkou

Kategória: Ryby

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

30 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
steaky lososa 500 g
šťava citrónová
soľ
mleté farebné korenie
tymián
olej
Omáčka:
maslo 2 pol. lyžica
múka hladká 1 pol. lyžica
vývar zeleninový 200 ml
smotana šľahačková 50 ml
soľ
mleté farebné korenie
tymián
Postup prípravy :
Umyté a jemne osušené steaky z lososa pokvapkáme šťavou z citróna, ochutíme soľou, mletým farebným korením a tymiánom (sušeným alebo najemno nasekaným) a necháme pár minút v chlade odležať. Na rozpálenom oleji lososa z oboch strán opečieme (nie dlho, aby ostal šťavnatý postačí 10 – 15 minút – podľa hrúbky steakov). Kým sa nám losos opeká pripravíme si omáčku. Omáčka: Z rozpusteného masla a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom a metličkou dôkladne rozšľaháme, dochutíme soľou, korením a štipkou tymiánu . Necháme asi 10 minút povariť, prilejeme smotanu a už len krátko prehrejeme. Hotové steky prelejeme na tanieri omáčkou. Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo dusenú zeleninu.

Doporučené prílohy :

varené zemiaky, dusená zelenina

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.