• Dnes je: Streda 16. októbra 2019 meniny má Vladimíra

Marinované kuracie krídelká na zemiakoch s lečom

Počet porcií :

2 - 3

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
kuracie krídelká 10 ks
zemiaky 6 - 8 ks
zeleninové lečo 300 g
olej 1 pol. lyžica
soľ
mleté farebné korenie
mletá červená paprika
drvená rasca
Marináda:
omáčka sójová 8 pol. lyžica
med 3 pol. lyžica
cesnak 3 strúčik
chilli štipka
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy :
Kuracie krídelká vopred očistíme, umyjeme, osušíme a najlepšie na noc naložíme do marinády. Marináda: dôkladne zmiešame sójovú omáčku, tekutý med, prelisovaný cesnak, štipku chilli korenia, soľ (nie veľa, lebo sójová omáčka je slaná) a čerstvo namleté čierne korenie. Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. Väčší plech natrieme olejom alebo masťou a poukladáme zemiaky, jemne osolíme, okoreníme a dochutíme drvenou rascou. Na zemiaky poukladáme namarinované kuracie krídla, ktoré ešte jemne posypeme mletou červenou paprikou. Podlejeme troškou vody, plech zakryjeme alobalom a dáme približne na 20 minút do vyhriatej trúby (200 °C). Potom alobal odstránime, trúbu prepneme na gril a necháme v trúbe grilovať 20 – 30 minút tak, aby kuracia koža chytila zlatohnedú farbu (krídelká počas grilovania otočíme). Trúbu môžeme potom opäť prepnúť na klasické pečenie (200 °C), pridáme zeleninové lečo (rovnomerne rozdelíme po celej ploche plechu) a necháme ešte krátko piecť (10 – 15 min.)

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Uvedené množstvo marinády postačí na 1 kg kuracích krídel (približne 10 kusov).

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.