• Dnes je: Streda 09. októbra 2024 meniny má Dionýz

Špenát

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
mrazený špenátový pretlak 400 g
cibuľa 1 ks
múka hladká 2 káv. lyžička
smotana na varenie 0,5 - 1 dcl
cesnak 2 strúčik
čierne mleté korenie
soľ
muškátový orech štipka
vajce 1 ks
Postup prípravy :
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme špenátový pretlak (alebo 600 g čerstvého špenátu) a za stáleho miešania pomaly povaríme až kým sa nerozpustí. Potom si pripravíme z trocha oleja (alebo masla) a múky zápražku, vlejeme do špenátu a povaríme. Zjemníme smotanou alebo mliekom, pridáme rozšľahané vajíčko, ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Na záver pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a odstavíme. S cesnakom nevaríme, inak by zmes zhorkla.

Doporučené prílohy :

zemiaky, varené vajíčko, volské oko, mäso

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Zápražku je možné v recepte vynechať, špenát je tak viac diétny.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.