• Dnes je: Sobota 22. januára 2022 meniny má Zora

Talianske makové rezy

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka polohrubá 250 g
cukor práškový 150 g
Hera 120 g
žĺtok vaječný 5 ks
mlieko 250 ml
cukor vanilkový 1 balenie
prášok do pečiva 1 balenie
Maková plnka:
mletý mak 250 g
cukor práškový 50 g
mlieko 150 ml
olej 1 pol. lyžica
Snehová poleva:
bielok vaječný 5 ks
cukor práškový 2 pol. lyžica
Postup prípravy :
Cesto: žĺtky, cukor a Heru vymiešame do penista, pridáme múku, prášok do pečiva, postupne mlieko a všetko zmiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme ho zapiecť do ružova (200 °C, cca 20 minút). Plnka: mak, cukor, olej a mlieko vymiešame. Plnku rovnomerne rozotrieme na zapečené cesto. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme. Rozotrieme na makovú plnku. Koláč dopečieme (asi 10 – 15 minút) a hotový pokrájame na rezy.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.