• Dnes je: Utorok 24. novembra 2020 meniny má Emília

Treska s pórovou omáčkou

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
filety z tresky 400 g
pór 1 ks
cibuľa 1 ks
maslo 30 g
múka hladká 1,5 káv. lyžička
soľ
mleté čierne korenie
drvený kmín
olej
Postup prípravy :
Filety z tresky umyjeme, osušíme, z oboch strán jemne osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením a drveným kmínom. Cibuľu a pór očistím, nakrájame na kolieska. Na rozpálenom oleji tresku z oboch strán opečieme (stačí 3 - 4 minúty z každej strany), pridáme nakrájanú cibuľu a pór, prikryjeme a ešte krátko podusíme (približne 10 minút). Hotovú tresku vytiahneme a uložíme na teplé miesto. Do výpeku k podusenej cibuli a póru pridáme maslo, zaprášime hladkou múkou a dobre premiešame, pridáme trocha vody a ešte chvíľu povaríme (8 minút). Tresky z filety na tanieri prelejeme pórovou omáčkou.

Doporučené prílohy :

zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.