• Dnes je: Streda 16. októbra 2019 meniny má Vladimíra

Tvarohové knedle s ovocím

Počet porcií :

12

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
tvaroh 250 g
múka polohrubá 250 g
maslo 7 dkg
vajíčko 1 ks
soľ 1 štipka
slivky 12 ks
Postup prípravy :
Múku, tvaroh, vajíčko, zmäknuté maslo a soľ spracujeme do cesta a necháme v chladničke chvíľu postáť. Zatiaľ si umyjeme a odkôstkujeme slivky alebo iné ovocie. Cesto vyberieme, rozdelíme na dvanásť kúskov a do každého kúska zabalíme slivku a vytvarujeme do guľky. Ak sa nám cesto lepí na ruky, pomúčime ho ešte múkou. Pripravené ovocné knedle, vkladáme do vriacej osolenej vody a necháme variť 7-10 minút, kým nám knedle nevyplávajú na povrch. Vyberieme ich z vody, necháme odkvapkať a obalíme opraženou strúhankou zmiešanou s cukrom, alebo mletým makom. Môžeme ešte poliať rozpusteným maslo.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Tvarohové knedle (gule) môžme rozne plniť podľa fantázie a chuti. Výborne chutia s marhuľami, slivkovým alebo aj iným lekvárom, nutelou a podobne.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.