• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Veľkonočné fánky


Doba prípravy :

55 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
múka polohrubá 250 g
tvaroh 250 g
cukor práškový 200 g
vajcia 2 ks
cukor vanilkový 2 sáčok
prášok do pečiva 1 káv. lyžička
olej
Postup prípravy :
Tvaroh, múku, vajíčka a prášok do pečiva zmiešame a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme do hrúbky asi jedného cm. Pokrájame do tvaru obdĺžnika a v strede narežieme. Na horúcom oleji fánky vypražíme a ešte horúce ich obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom (alebo vanilkou).

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Do cesta môžme pre výraznejšiu vôňu a chuť pridať 2 pol. lyžice rumu alebo trocha rumovej arómy, či postrúhanú citrónovú kôru.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.