Veľkonočný šľahačkový baranček
múka polohrubá 10 pol. lyžica
cukor práškový 8 pol. lyžica
cukor vanilkový 1 balenie
vajcia 4 ks
smotana šľahačková 250 ml
prášok do pečiva 1 ks
sekané mandle 100 g
strúhaná čokoláda 50 g
kôra citrónová 1 káv. lyžička
Z bielok a cukru ušľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky, smotanu, múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanú čokoládu, citrónovú kôru, sekané mandle a premiešame.
Cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej barančekovej formy. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180°C približne 30 minút.
Ešte teplého upečeného barančeka vyklopíme z formy a po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.