Vyprážané nafúknuté bravčové rezne
bravčová mäso 600 g
soľ
svetlé pivo na zaliatie 200 ml
Na obalovanie:
múka hladká
vajcia 2 - 3 ks
strúhanka
olej 80 ml
svetlé pivo 80 ml
Na vyprážanie:
olej
masť bravčová
Mäso očistíme, umyjeme a narežeme na pláty. Z oboch strán jemne naklepeme a nasolíme. Naukladáme do hrnca, alebo misy a zalejeme pivom. Necháme zaliate 5 – 10 minút. Potom vyberieme a obaľujeme v troj obale: najskôr hladká múka, potom vajíčko (do vajíčok zašľaháme olej a pivo) a nakoniec strúhanka.
Rezne vyprážame na rozpálenom oleji s masťou (tak aby bolo mäso celkom ponorené) z oboch strán do zlatohneda.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.