Múku premiešame s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo (alebo margarín) a rukou dobre zmiešame. Do zmesy rozmrvíme droždie, pridáme smotanu do ktorej sme primiešali vaječný žĺtok, soľ a cukor. Všetko spolu premiešame, pridáme lyžicu kačacej (alebo bravčovej) masti a vymiesime hladké cesto. Cesto necháme prikryté v chladničke niekoľko hodín odpočívať (najlepšie cez noc), kde nám krásne podkysne. Podkysnuté cesto vyvaľkáme na plát vysoký cca 1 cm a polovicu cesta (po šírke) potrieme lyžicou masti a husto posypeme pripraveným nastrúhaným syrom (jednu tretinu syra si odložíme na záverečné posypanie). Pomastenú a posypanú polovicu cesta prekryjeme druhou (nepomastenou, neposypanou) polovicou, jemne pritlačíme a preložíme ešte z ľavej a následne z pravej strany. Preložené cesto vyvaľkáme (približne na hrúbku 1,5 cm) a môžeme na povrchu vyšráfovať. Cesto potrieme vajíčkom, posypeme sézamom, zvyšným strúhaným syrom a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (nie tesne vedľa seba). Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 190 °C približne 20 až 30 minút (podľa veľkosti pagáčikov) do ružova.