• Dnes je: Utorok 06. mája 2025 meniny má Hermína

Domáce Calzone s kuracím mäsom

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 300 g
lístkové cesto 1 balenie
vajcia 3 ks
cibuľa 1 ks
múka hladká 2 káv. lyžička
kečup 3 pol. lyžica
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
oregano
tvrdý syr 10 dkg
olej
Postup prípravy :
Kuracie mäso očistíme a nakrájame na slížiky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Cibuľu nadrobno nakrájame a opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme mäso a prudko opražíme, zasypeme hladkou múkou, pridáme dve vajcia, kečup, dobre premiešame a za stáleho miešania ešte popražíme. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Obe vyvaľkáme na veľkosť menšieho plechu. Na naolejovaný plech položíme vyvaľkané cesto, navrstvíme vychladnutú mäsovú zmes (nie celkom ku okrajom, tie necháme voľné), jemne posypeme oreganom a strúhaným syrom. Prikryjeme druhou polovinou cesta, na okrajoch dobre pritlačíme (tak, aby sa obe cestá spojili). Vrch cesta popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej trúbe asi 25 minút doružova.

Doporučené prílohy :

Kečup

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Kuracie mäso môžeme podľa chuti nahradiť bravčovým, či kuracou pečienkou.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.