• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Triky s banánmi, ktoré sa vám môžu zísť

Triky s banánmi, ktoré sa vám môžu zísť

Banány spolu s jablkami sú najpopulárnejšie a najviac konzumovaným ovocím.

Banán je podlhovasté ovocie, ktoré je na trhu veľmi žiadané. Okrem toho, že banány sú naozaj chutné, sú pre nás aj prospešné. Vôňa, chuť a konzistencia plodov sú výrazne ovplyvnené teplotou, pri ktorej dozrievajú. Preto treba vedieť aj to, ako ich správne skladovať.

A nielen to. Okrem správneho skladovania sa dozviete, ako šikovne ho možno naservírovať, ošúpať, či rozdeliť. A ak si celý banán vychutnáte, dokonca aj s jeho šupkou sa môžete vyhrať.

Ako, to uvidíte vo videu. Dokonca aj chutnú dobrotku si môžete pripraviť, ak ho dáte na pár minút do rúry. Človek by ani nepovedal, že banán má toľko využití, však? Inšpirujte sa.

Video: 10 trikov s banánmi, ktoré sa vám môžu zísť



A ešte jeden zaujímavý tip:

Čo robiť, keď si kúpite krásne zrelé banány, ale bojíte sa, že ich nestihnete všetky zjesť a dovtedy vám sčernejú? Existuje malý šikovný trik. Potravinová fólia. Stačí ak koniec trsu zabalíte do fólie a vydržia vám aj o 4 až 5 dní dlhšie.


Banány by ste nemali skladovať v chladničke, pretože to skracuje ich životnosť a uberá im to aj na chuti. Niektorí odporúčajú neskladovať ich v trsoch, ale oddeliť ich od seba a uložiť tak, aby sa navzájom nedotýkali.