Cesto: múka polohrubá 300 g cukor práškový 100 g vajcia 3 ks smotana šľahačková 250 ml cukor vanilkový 1 balenie prášok do pečiva 1 balenie Plnka: tvaroh 250 - 400 g cukor práškový 2 - 4 pol. lyžica cukor vanilkový 1 balenie mlieko 50 - 100 ml vanilkový puding 1 pol. lyžica ovocie
Postup prípravy :
Suroviny na cesto spolu zmiešame a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech.
Tučný tvaroh vymiešame s cukrom, pudingovým práškom a zriedime mliekom (na 250 g tvarohu použijeme cca 50 ml mlieka). Vymiešaný tvaroh natrieme na cesto a na tvaroh poukladáme menšie kúsky ovocia (medzi ovocie môžeme pridať kôpky džemu). Koláč pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200 °C približne 25 – 30 minút.
Obtiažnosť prípravy :
Nízka náročnosť
Poznámky :
Na koláč sa výborne hodia jahody, čučoriedky, maliny, alebo aj broskyne, marhule či slivky. Koláč môžeme pred vložením do trúby ešte posypať drobenkou.