• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Zdravé zelerové hranolky

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
zeler 1 ks
olej olivový 2 pol. lyžica
soľ
mleté farebné korenie
mletá sladká červená paprika
oregano sušené
Postup prípravy :
Väčší zeler očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na pláty (asi 1 cm široké) a tie na hranolky. Dáme do misy, pridáme mleté korenie, mletú sladkú červenú papriku, oregano (oregano môžeme nahradiť tymiánom, rozmarínom, alebo inými bylinkami podľa chuti), olivový olej a dobre spolu premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý naukladáme hranolky (tak, aby sa navzájom neprekrývali a mohli sa dobre prepiecť). Pečieme pri teplote 220 °C približne 25 minút a potom ešte 5 minút pridaním funkcie horný gril s ventilátorom. Po upečení posolíme.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Zelerové hranolky môžeme podávať ako prílohu (ako alternatíva klasických zemiakových hranoliek) k rôznym jedlám, alebo podávať samostatne s obľúbenou omáčkou (dipom).

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.