• Dnes je: Streda 02. apríla 2025 meniny má Zita

Jablkovo - pudingový koláč v lístkovom ceste

Doba prípravy :

55 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
cesto lístkové 400 g
okrúhle piškóty 1 sáčok
mlieko 500 ml
zlatý klas 1 sáčok
jablká 6 ks
vajce 1 ks
cukor škoricový 1 sáčok
cukor vanilkový 1 sáčok
cukor kryštálový
Postup prípravy :
Na tento koláč podľa uvedeného množstva ingrediencií použijeme menší plech (ak chceme piecť na veľký plech, zvýšime množstvo jabĺk a pudingu na dvojnásobok), ktorý si vopred jemne vytrieme olejom. Približne šesť väčších jabĺk očistíme a nastrúhame, premiešame so škoricovým cukrom a kryštálovým cukrom podľa chuti. Puding uvaríme podľa návodu (zlatý klas, mlieko, vanilkový a kryštálový cukor). Polovicu lístkového cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu tak, aby nám po bokoch prečnieval a vytvoril vaničku. Na lístkové cesto poukladáme tesne vedľa seba piškóty, na ktoré navrstvíme pripravené jablká a po celej ploche zalejeme ešte horúcim uvareným pudingom. Prikryjeme druhou polovicou lístkového cesta (vyvaľkaného na veľkosť plechu), popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe (na 180 °C) približne 40 minút.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.