• Dnes je: Štvrtok 22. februára 2024 meniny má Etela

Smotanové osúchy s kôprom

Doba prípravy :

120 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 300 g
múka hladká 200 g
mlieko 1,5 dcl
cukor kryštálový 2 káv. lyžička
vajcia 1 ks
olej 1 dcl
smotana kyslá 250 g
droždie 20 g
nasekaný kôpor 1 pol. lyžica
soľ
paprika sladká mletá
cesnak 2 strúčik
Postup prípravy :
Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Zmiešame múku, štipku soli, kvások, vajíčko, olej a vypracujeme vláčne cesto. Na teplom mieste ho necháme asi hodinu nakysnúť. Po nakysnutí cesto položíme na naolejovaný plech a prstami ho roztiahneme po celej ploche až ku okrajom. Necháme na plechu ešte chvíľu kysnúť. Medzitým si zmiešame kyslú smotanu, s umytým a najemno nasekaným kôprom, štipkou soli, trochou mletej červenej papriky a prelisovaným cesnakom. Dobre premiešame a natrieme na cesto. Plech vložíme do vopred (na 180 °C) vyhratej trúby a pečieme asi 35 minút.

Doporučené prílohy :

kyslé mlieko, kefír

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Do smotany môžme primiešať na kocky nakrájané údené mäso, alebo mäkký salám.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.