• Dnes je: Streda 09. októbra 2024 meniny má Dionýz

Lusková omáčka s kôprom

Kategória: Omáčky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
fazuľové lusky 400 g
zemiaky 4 ks
kôpor 2 pol. lyžica
smotana kyslá 250 g
cukor kryštálový
soľ
mleté čierne korenie
ocot
maslo
múka hladká
Postup prípravy :
Zemiaky nakrájame na malé kocky, uvaríme v slanej vode do polomäka a scedíme. V druhom hrnci, v mierne osolenej vode, varíme do polomäka fazuľkové lusky, z ktorých sme predtým odstránili tvrdé zakončenia a nakrájali na menšie kúsky. Voda v hrnci prečnieva nad lusky 2 –3 centimetre. Keď sú lusky skoro mäkké, pridáme zemiaky a dôkladne primiešame zápražku (z masla a hladkej múky). Môžeme pridať na zahustenie aj polovicu strúhaného zemiaka. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Keď sú lusky a zemiaky mäkké pridáme kyslú smotanu a dobre rozmiešame, aby sa nám neurobili hrudky. Dochutíme octom, kryštálovým cukrom a pridáme nasekaný kôpor. Premiešame, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa.

Doporučené prílohy :

chlieb, fašírka, vajíčko, párok

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.