• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Prečítajte si prečo by sme mali konzumovať častejšie uhorky!

Prečítajte si prečo by sme mali konzumovať častejšie uhorky!

Táto priaznivá zelenina môže byť veľkou pomocou pre ľudí, ktorí trpia zápachom z úst

Bolo vedecky dokázané, že zložky v uhorkách sú prínosné v boji proti rôznym typom rakoviny.

Okrem toho ponúkajú skvelé účinky na hydratáciu tela, odstránenie toxínov a zlepšujú zdravie pleti a vlasov.

Preto by sme si mali dopriať viac čerstvých uhoriek.

Tráviaci systém a spaľovanie tuku

Pravidelná konzumácia uhoriek vedie k zlepšeniu celkového zdravia. Sú bohaté na vlákniny a vodu, takže prinášajú pozoruhodné účinky, ak chcete, aby bolo účinné spaľovanie tukov a rovnako zbaviť telo toxínov.

Eliminácia celulitídy

Vysoké množstvo vody je nesmierne dôležité v prípade, že ste obézny a pretože uhorky sú plné vody, ak sú pravidelne konzumované, podarí sa vám odstrániť tekutiny toxínu z vášho tela. Vzhľadom k týmto vlastnostiam, uhorky sú tiež veľmi užitočné pri prevencii a liečbe obličkových kameňov.

Vysoké percento vitamínu B

Uhorky sú tiež bohaté na vitamín B, ktorý vám zabezpečuje teda skvelé jedlo, pretože telo vyžaduje vitamíny na dennej báze.



Eliminácia toxínov a hydratácia tela

Olúpané uhorky sa odporúčajú konzumovať pravidelne, pretože je tam aj vitamín C. Ale uistite sa, že zelenina neobsahuje žiadne pesticídy. Môže doplniť vášmu telu väčšinu základných vitamínov a obsahuje tiež viac ako 95 percent vody.

Prevencia rôznych ochorení

Uhorka pomáha pri liečbe cukrovky, udržuje krvný tlak a reguluje úroveň cholesterolu. Draslík v zelenine je zodpovedný za reguláciu krvného tlaku. Uhorková šťava je bohatá na hormón, ktorý pomáha pankreasu vytvárať inzulín. Vzhľadom k svojim výhodným prísadám, pomáha pri prevencii rozvoja rôznych druhov ochorení, vrátane rôznych druhov rakoviny.

Vlasy a pokožka

Uhorky sú veľmi účinné pri zlepšovaní rastu vlasov, pretože obsahujú síru a kremík. Za účelom čistenia pleti môžete tiež pokrájať zeleninu na koliečka a aplikovať na tvár. Okrem toho, uhorky tiež hrajú ochrannú úlohu v prevencii a liečbe spálenia slnkom a podráždenia kože. V prípade takýchto prípadoch stačí umiestniť olúpané kusy na oblasti s cieľom znížiť tento problém, pretože uhorky majú protizápalové vlastnosti.

Prevencia pred zápachom z úst

Táto priaznivá zelenina môže byť veľkou pomocou pre ľudí, ktorí trpia zápachom z úst, pretože má silné antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú pri zabíjaní baktérií spôsobujúcich zápach z úst. Za účelom odstránenia tohto problému, jednoducho vyrežte kus uhorky a umiestnite ju do úst ?na pol minúty.