• Dnes je: Nedeľa 31. mája 2020 meniny má Petronela, Petrana

Zemiakové pagáčiky

Doba prípravy :

110 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 500 g
zemiaky 3 ks
olej 2 dcl
mlieko 1 hrnček
droždie 1 kocka
cukor kryštálový 1 káv. lyžička
soľ 2 káv. lyžička
žĺtok vaječný 2 ks
Postup prípravy :
Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Z nastrúhaných uvarených zemiakov, múky, oleja, soli a kvásku vypracujeme vláčne cesto a necháme ho v teple dobre vykysnúť. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme malé pagáčiky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Vrch pagáčikov potrieme rozmiešaným žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme v rozpálenej trúbe do zlatohneda.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.