• Dnes je: Utorok 24. novembra 2020 meniny má Emília

Pečený pstruh s citrónovo - kaparovou omáčkou

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
pstruh (2 kusy) cca 500 g
kapary 20 g
maslo 15 g
citrón 1 ks
tymián štipka
olej
mleté biele korenie
soľ
Postup prípravy :
Pstruhy vypitveme a umyjeme, vnútrajšok aj povrch pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme, potrieme olejom a necháme aspoň 20 minút odstáť. Pečieme na rozohriatom oleji z oboch strán 6 – 8 minút. Pri pečení nasypeme k rybaciemu mäsu kapary. Upečené pstruhy vyberieme z panvice a zabalíme do alabalu, aby nám nevychladli. Do šťavy, ktorá nám v panvici zostala, nalejeme vytlačenú citrónovú šťavu – cca 0,4 dl (ak chceme môžme pridať aj 0,5 dl bieleho vína – v tom prípade dáme ale citrónovej šťavy menej) a pridáme štipku tymianu.. K tomu primiešame 20 g masla a omáčku ohrievame kým sa v nej maslo nerozpustí. Pstruhy naporcujeme na tanier a pomocou lyžice prejeme citrónovo - kaparovou omáčkou.

Doporučené prílohy :

Zemiaky, hranolky, chlieb, zelenina.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.