Pečený pstruh s citrónovo - kaparovou omáčkou
pstruh (2 kusy) cca 500 g
kapary 20 g
maslo 15 g
citrón 1 ks
tymián štipka
olej
mleté biele korenie
soľ
Pstruhy vypitveme a umyjeme, vnútrajšok aj povrch pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme, potrieme olejom a necháme aspoň 20 minút odstáť. Pečieme na rozohriatom oleji z oboch strán 6 – 8 minút. Pri pečení nasypeme k rybaciemu mäsu kapary. Upečené pstruhy vyberieme z panvice a zabalíme do alabalu, aby nám nevychladli. Do šťavy, ktorá nám v panvici zostala, nalejeme vytlačenú citrónovú šťavu – cca 0,4 dl (ak chceme môžme pridať aj 0,5 dl bieleho vína – v tom prípade dáme ale citrónovej šťavy menej) a pridáme štipku tymianu.. K tomu primiešame 20 g masla a omáčku ohrievame kým sa v nej maslo nerozpustí. Pstruhy naporcujeme na tanier a pomocou lyžice prejeme citrónovo - kaparovou omáčkou.
Doporučené prílohy :
Zemiaky, hranolky, chlieb, zelenina.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.