• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Losos na víne

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
losos 300 g
maslo 8 dkg
morská soľ
limetka 1 ks
víno biele 1 dcl
olej olivový 1 pol. lyžica
cesnak 1 strúčik
bazalka
korenie biele
Postup prípravy :
Lososa očistíme a pokrájame na filety, pokvapkáme šťavou z polovice limetky a necháme chvíľu odstáť. Následne osolíme, jemne okoreníme a ochutíme bazalkou. Lososa vložíme do maslom vymazanej zapekacej nádoby a na každú filetu poukladáme na malé kúsky pokrájané maslo. Pečieme zakryté alobalom pri teplote 180 stupňov asi 20 minút, potom alobal odstránime a necháme piecť ešte 10 minút. Hotové prelejeme na tanieri studenou vínovou zálievkou, ktorú si pripravíme nasledovne: spolu zmiešame víno, olivový olej, trochu šťavy z limetky, prelisovaný cesnak, soľ a bazalku.

Doporučené prílohy :

varené zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Losos výborne chutí ochutení s tymiánom, ktorý môžme použiť miesto bazalky.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.