• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Plnený pizza chlebík

Počet porcií :

2 - 3

Doba prípravy :

20 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
väčšie krajce chleba 4 - 5 ks
cibuľa 1 ks
paprika 1 - 2 ks
klobása 80 g
slanina 80 g
mozarella 150 g
vajcia 2 - 3 ks
soľ
korenie čierne mleté
pizza korenie
olej
Postup prípravy :
Z krajcov chleba vyrežeme striedky čo najbližsie ku kôrke tak, aby sme striedku neporušili (aby sa nám zachovala v celku). Chlebovú striedku si odložíme (použijeme neskôr). Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame, papriku (môžeme použiť klasickú zelenú, ale taktiež farebnú – žltú, červenú) umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Na kocky si vopred nakrájame aj slaninku a kúsok klobásy. Vajíčka rozmiešame, osolíme, okoreníme a primiešame strúhanú mozarellu tak, aby nám vznikla hustejšia zmes. Na rozpálenej panvici (s trochou oleja) krátko opražíme časť (1-4 – 1-5, podľa počtu pripravených chlebov) cibule, pridáme papriku, klobásu a slaninku, premiešame a spolu ešte krátko opražíme. Zhrnieme do stredu panvice, tak aby sa nám všetko zmestilo do stredu vykrojeného chleba, zalejeme trochou vajíčkovo – mozarellovej zmesy a na vrch pritlačíme pôvodnú striedku tak, aby sa nám spojila s plnkou aj chlebom. Po chvíli celé otočíme a ešte krátko z druhej strany zapečieme. Upečené, jemne vychladnuté nakrájame na štvriny a môžeme podávať.

Doporučené prílohy :

Čerstvá zelenina, sterilizované kyslé uhorky, obľúbený dresing či horčica.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Zeleninu a ostatné ingrediencie môžeme meniť podľa chuti (cukina, hríby, šunka alebo salám, kúsky údeného mäsa a pod.), či podla zvyškou v chladničke, ktoré potrebujeme spotrebovať.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.