• Dnes je: Utorok 03. augusta 2021 meniny má Jerguš

Zemiakové kapustové placky plnené mäsom

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 2 - 3 ks
zemiaky 800 g
kyslá kvasená kapusta 400 g
vajcia 3 ks
múka polohrubá 5 pol. lyžica
cesnak 2 - 3 strúčik
soľ
mleté čierne korenie
majorán
olej
Postup prípravy :
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame približne na 6 kúskov, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán na rýchlo opražíme na rozpálenom oleji. Ošúpané zemiaky nastrúhame na širšom strúhači, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, podľa chuti soľ, čerstvo namleté korenie, majorán a premiešame. Ak zemiaky pustia príliš veľa šťavy, zlejeme ju. Pridáme múku, jemne vyžmýkanú a nakrájanú kyslú kapustu a znova dobre cesto na placky premiešame. Na rozpálený olej kladieme lyžicou cesto, ktoré do strán roztiahneme, do stredu cesta položíme vopred pripravené mäso, na ktoré navrstvíme znova cesto (tak, aby cesto zakrývalo mäso, pretŕčalo a spojilo sa so spodným cestom v jeden celok). Keď sa spodné cesto upečie do chrumkava opatrne placku otočíme a upečieme aj z druhej strany. Upečené dáme na servítok odsať prebytočný olej.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Kuracie mäso môžeme podľa chuti nahradiť morčacím, či bravčovým mäsom.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.