• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Kurací paprikáš

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie stehno 2 ks
cibuľa 1 ks
bobkový list 1 ks
múka hladká 1 káv. lyžička
paprika sladká mletá 2 - 3 káv. lyžička
mleté čierne korenie
soľ
olej
Postup prípravy :
Umyté kuracie stehná osušíme a jemne z oboch strán nasolíme a nakoreníme. Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji. Pridáme kuracie stehná a z oboch strán opečieme. Husto poprášime mletou paprikou, už len krátko opečieme, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a prikryté dusíme. Keď je mäso takmer mäkké odoberieme trocha šťavy, ktorú zmiešame s múkou a späť primiešame do vriacej šťavy. Dobre premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Kuracie stehná vyberieme, oberieme od kože a kostí a čisté mäso vrátime nazad do šťavy. Ešte krátko v šťave podusíme (pokiaľ nie je mäso celkom mäkké). Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Doporučené prílohy :

cestoviny, halušky, chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.