• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Ako ošúpať pomaranč pomocou lyžičky?

Ako ošúpať pomaranč pomocou lyžičky?

Pomaranč má nízku kalorickú hodnotu, ale zároveň je plný účinných látok.

Pomaranč je ovocie pestované hlavne v subtropických oblastiach, miluje slnečné podnebie, ale dopestovať si ho skúste aj doma. Najčastejšie sa používajú na priame jedenie alebo na výrobu džúsov.

Pomaranče sú významným zdrojom vitamínu C.

Pomaranč má nízku kalorickú hodnotu, ale zároveň je plný účinných látok. Pomaranč je vhodný pri chudnutí a zároveň vylepšuje celkovú kondíciu tela. Vitamín C urýchľuje prirodzene metabolizmus a zabezpečuje spaľovanie tuku.

Patríte aj vy k tým, ktorí obľubujú pomaranče, ale neradi ich šúpu? Vo videu nájdete spôsob, ktorý vás bude baviť.



Pomaranč a jeho význam pre zdravie


Pomáha predchádzať starnutiu pleti

Existuje niekoľko dôvodov prečo sa pomaranče používajú aj v kozmetickom priemysle. Mnoho pleťových masiek a krémov obsahuje ako kľúčovú zložku extrakt z pomarančov. To preto, že vitamín C nachádzajúci sa v pomarančoch tiež pomáha predchádzať poškodeniu kože tým, že eliminuje voľné radikály.

Zdravie srdca

Obsah vlákniny, draslíka, vitamínu C a cholíun v pomarančoch podporuje aj zdravie srdca. Zvýšenie príjmu draslíka spolu so znížením príjmu sodíka je najdôležitejšie diétnou zmenou, ktorú človek môže urobiť, aby znížil riziko kardiovaskulárnych ochorení.


Chránia vaše oči

Vitamín A obsiahnutý v pomarančoch pomáha udržiavať zdravé očné sliznice. Je k dispozícií vo forme karotenoidov a zložiek ako sú luteín, beta-karotén a zeaxatín, vďaka ktorým sa chránia oči pred vekom podmienenej degenerácií.

Zabraňujú vypadávaniu vlasov

Vitamín C prítomný v pomarančoch je potrebný pre výrobu kolagénu, ktorý je zodpovedný za udržiavanie pevných vlasových tkanív. Preto ak si do svojej stravy zaradíte pravidelnú konzumáciu pomarančov, vaše vlasy budú pevnejšie a nebudú tak vypadávať.