Slivka v prošute na zapečených bagetkách
bageta veľká 1 ks
prošuto šunka 200 g
tvrdý údený syr 100 g
maslo 50 g
sušené slivky 25 ks
Veľkú bagetu si nakrájame asi na 20 – 25 koliesok. Na rovnaký počet kusov si nakrájame aj plátky prošuta (na hrubšie pásy tak, aby sme do nich zavinuli jednu celú slivku). Každý plátok bagety potrieme maslom a uložíme naň sušenú slivku (odkôstkovanú) zavinutú v plátku prošuta. Na vrch položíme kúsok údeného syra a celé prepichneme špáradlom. Takto pripravené bagetky poukladáme na plech a zapekáme vo vopred predhriatej trúbe (na 200 °C) do chrumkava (asi 15 – 20 minút).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.