• Dnes je: Utorok 24. novembra 2020 meniny má Emília

Rýchle orechové slimáky

Počet porcií :

20

Doba prípravy :

35 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
cesto lístkové 400 g
maslo 80 g
orechy vlašské mleté 6 - 8 pol. lyžica
cukor trstinový 3 - 4 pol. lyžica
škorica mletá 3 káv. lyžička
múka hladká 1 pol. lyžica
vajíčko na potretie 1 ks
Postup prípravy :
Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto na väčší plát, ktorý natrieme orechovou plnkou, zrolujeme a nakrájame na cca 2 cm kolieska, ktoré (s medzerami medzi sebou) ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a upečieme vo vopred vyhriatej trúbe (200 °C, cca 20 min.) doružova. Vychladnuté môžeme ešte pocukrovať. Orechová plnka: V menšom hrnci roztopíme maslo, do ktorého primiešame cukor, mleté orechy a škoricu. Hustejšiu hmotu dobre premiešame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.