Na vyvaľkané lístkové cesto natrieme rajčinový základ (zmiešame rajčinový pretlak s cukrom a jedným strúčikom prelisovaného cesnaku, pridáme štipku soli a bazalky), po celej ploche poukladáme šunku, na kolieska nakrájanú klobásu a rozotrieme špenátovú masu (na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát, ktorý za stáleho miešania roztopíme, ochutíme soľou, korením a prelisovaným strúčikom cesnaku, krátko povaríme). Špenátovú plnku posypeme kukuricou a poukladáme na plátky nakrájaný syr. Naplnené cesto zvinieme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na plechu vystlatom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C približne 25 – 30 minút. Upečenú štrúdľu nakrájame na hrubšie pásy. Slanú štrúdľu môžeme jesť za tepla i za studena.