• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Fazuľová polievka s údeným

Kategória: Polievky

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
fazuľa 220 g
údené rebrá 2 ks
mrkva 2 ks
cibuľa 1 ks
zemiak 1 ks
cesnak 1 - 2 strúčik
múka hladká 1,5 pol. lyžica
olej 2 - 3 pol. lyžica
bobkový list 2 ks
celé čierne korenie 6 ks
sušený majorán 1 káv. lyžička
mletá červená paprika 2 káv. lyžička
Postup prípravy :
Fazuľu deň vopred namočíme. Zlejeme vodu, fazuľu prepláchneme, dáme do väčšieho hrnca. Pridáme čerstvú vodu, dve stredne veľké (vopred umyté) údené rebrá, bobkový list a celé korenie. Keď sú fazuľa a mäso takmer mäkké pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu.. Z oleja, nadrobno nakrájanej cibuli, múky a mletej papriky pripravíme zápražku, ktorú za stáleho miešania pridáme do polievky, primiešame nastrúhaný surový zemiak a varíme pokiaľ nie je fazuľa a mrkva celkom mäkká. Rebrá vyberieme z polievky, oberieme a obraté údené mäso vrátime do polievky nazad. Dochutíme soľou, pridáme majorán, roztlačený cesnak a už len krátko povaríme.

Doporučené prílohy :

čerstvý chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Do polievky môžeme podľa chuti pridať klobásu, či na kocky nakrájané zemiaky. Po uvarení môžeme dochutiť kyslou smotanou.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.