• Dnes je: Pondelok 09. septembra 2024 meniny má Martina

Cuketový slaný koláč

Doba prípravy :

55 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
cuketa 2-3 ks
múka polohrubá 150 g
mozzarella strúhaná 150 g
vajcia 3 ks
cesnak 4 strúčik
olej 0,8 dcl
prášok do pečiva 1 káv. lyžička
solčanka 2 káv. lyžička
nasekaná petržlenová vňať 2 pol. lyžica
soľ
mleté farebné korenie
Postup prípravy :
Dve stredne veľké cukety očistíme, nastrúhame, osolíme a necháme postáť, aby pustili prebytočnú šťavu. Šťavu zlejeme. K cukine pridáme strúhaný syr, múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Vajíčka hozhabarkujeme, primiešavame olej, pridáme Solčanku, štipku soli, trocha mletého korenia, prelisovaný cesnak a najemno nasekanú petržlenovú vňať. K vajíčkovej zmesi pridáme cukinovú zmes a všetko spolu dôkladne premiešame. Masu nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej guľatej formy alebo menšieho plechu, dáme do vopred vyhriatej trúby a pečieme do zlatohneda (190 °C, 40 - 45 min.). Jemne vychladnuté nakrájame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Mozzarellu môžeme nahradiť iným obľúbeným typom strúhaného tvrdého syra. Petržlenovú vňať môžeme vynechať, miesto nej pridať napr. sekanú pažítku či rôzne bylinky podľa vlastnej chuti. Koláč podávame teplý, výborne chutí ale aj za studena.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.