Vianočku nakrájame na tenšie pláty. Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. V menšom hrnci dobre vymiešame roztopené maslo, teplé mlieko, jeden vanilkový cukor a jeden vaječný žĺtok. V miske zmiešame tvaroh s kryštálovým a jedným vanilkovým cukrom, vaječným žĺtkom a s umytými hrozienkami.
Menší pekáč alebo misu na zapekanie vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
Pripravené pláty z vianočky namáčame v mlieku (tak aby vianočka nasiakla, ale nie aby sa rozpadla) a kladieme vedľa seba na pekáč (použijeme polovicu z pripravenej vianočky). Na vianočku rozotrieme pripravený tvaroh a na tvaroh navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom. Na jablká kladieme druhú polovicu vianočky namočenej v mlieku. Zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej trúbe na 200°C asi 20 minút, potom alobal odstránime a vrchnú vrstvu vianočky necháme asi 10 minút zapekať. Medzitým si vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého došľaháme práškový cukor. Sneh navrstvíme na vianočku a necháme zapekať 5 – 8 minút do zlatohneda.