Hlávkovú kapustu uvaríme v osolenej vode tak, aby listy zmäkli. Jednotlivé listy oddelíme a zrežeme z nich hlúbiky. Ryžu si vopred uvaríme do polomäkka.
Z mletého mäsa, ryže, vajíčok, najemno nakrájanej (alebo zomletej) cibule, prelisovaného cesnaku si pripravíme zmes, ktorú dochutíme soľou a korením. Lyžicou kladieme zmes na kapustové listy, ktoré zavinieme (prípadne previažeme cvernou) tak, aby zmes nevypadávala.
Do väčšieho hrnca dáme vrstvu kyslej kapusty (použijeme asi 300g), na kapustu poukladáme naplnené kapustové listy a na listy navrstvíme zvyšok kyslej kapusty. Paradajkový pretlak zriedime vodou (alebo mäsovým vývarom), ochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Pretlakom zalejeme kapustu tak, aby bola horná vrstva prikrytá. Pomaly varíme pod pokrievkou 40 - 45 minút.